dilluns, 8 de març del 2010

Sense Títol


Avui haig de començar amb una mica de política. De nou, una noticia al diari (The Times of Inida) a primera plana que m’ha deixat una mica sorprès. No pel contingut sino per la manera com la tractaven. L’exèrcit pakistaní ha alliberat a dos indis sikhs que els talibans tenien segrestats però no ha arribat a temps de salvar un tercer que va ser decapitat fa uns dies.

Les paraules que a un li venen al cap davant d’aquest tipus de successos, almenys a mí, són indignació, ràbia, injustícia, estupidesa, etc, etc. I un podria imaginar que un diari indi, parlant de 3 subdits seus que han estat torturats i en un dels casos decapitat, ni que fos indirectament, usarien aquestes paraules a l’article. Doncs no. Com si parlessin de la pesca del calamar. Es com si tot els “rellisqués”, com si no fossin capaços d’enfadar-se per res. Acceptació total. Naturalment, a les pàgines interiors torna a haver-hi un article sobre la renuncia al desig que predica l’hinduisme. Obviament, no tothom pensa així sino no tindrien ni exèrcit però ho trobo curiós.

Crec que un dels primers dies vaig comentar que de tant en tant la llum se n’anava. El que no vaig explicar és que, a part de les incidències erràtiques, hi ha apagades programades cada dia de 11 a 12. Doncs bé, des d’avui les apagades programades són 2h al dia: de 11 a 12 i de 15 a 16. El motiu bàsicament és que el govern d’Andrha Pradesh, que és l’estat del qual és capital Hyderabad, no dona abast per subministrar tota l’energia elèctrica que es necessita i ha d’anar dosificant-la per zones. A l’hotel es nota menys perquè tenen generadors però als nostres clients és un drama. Les pregàris del dia van doncs cap a Parvati, esposa de Shiva, mare de Ganesha i deessa del poder, per a que doni una mica més de Watts a aquesta zona.

Avui hem presentat al jefe tota la llista d’accions que creiem que ha s’han de desenvolupar si vol que la seva recpatació de fons de fons funcioni millor. Tal com anticipàvem, el que ens ha demanat que comencéssim a fer és el sistema per tenir controlat cada un dels 3 empleats que treballen en aquesta àrea i les presentacions de màrketing. Ha afegit però una cosa curiosa que nosaltres enteníem que ja estava feta que és un sistema de bonificacions per als empleats que aconsegueixin determinats objectius. Curiós porquè ell millor que ningú sap el que pot pagar i el model que vol seguir; sospito però que no és que no sàpiga com fer-ho obviament sino que ens vol “usar” per imposar aquest model a uns treballadors que ara com ara tenen un salari fix i que a sobre estan contents.

El que malhauradament hem hagut de deixar fora és la pel.lícula dels nens. Com molt encertadament va comentar més d’un, això requereix temps i algú que sàpiga el que està fent i no disposem ni d’una cosa ni de l’altra, així que els hi ho deixarem com a deures. El que sí farem és anar un dia a la casa on viuen per portar-los tots els regals que tenim i fer unes qauntes fotos que puguin penjar a la pàgina web.

Respecte el cap de setmana, petit “desastre”; alguna cosa dec haver fet malament en una altra vida. Vam intentar fer immersions a 3 llocs diferents i a cada un la visibilitat era pitjor que l’anterior. Els únics peixos que vaig veure van ser els que em van servir al plat per dinar i l’única manta la que tenia al llit (no sé perquè ja que feia una calor molt considerable). Però el lloc era bonic i tranquil, això sí. Vam tenir ocasió de veure una desfilada de grups locals de Goa el dissabte per la nit que va estar força bé, us en deixo una foto al final.

Els companys que es van decantar per Mumbai comentaven aquest matí que és una ciutat molt més “europeitzada”, que no es veuen rickshaws pel carrer i no hi ha el caos de tràfic de Hyderabad, o almenys és molt més semblant al de qualsevol gran ciutat de les que coneixem. La seva impressió és que d’aquí 10 o 15 anys Hyderabad podria ser com Mumbai en aquest sentit.

(espero poder conectar-me a internet i publicar això perquè el wi-fi de l’hotel és per suicidar-se, ara me n’adono de com n’estem de ben acostumats a donar-ho per fet; més pregàries a Parvati)


5 comentaris:

  1. Però per què et submergeixes per veure mantes si són tots a la superfície!!!!

    I què, alguna índia que s'assembli mínimament a la de Slumdog Millionarie? No hi ha forma que pugui oblidar-la... Era senzillament perfecte i mereixeria (Latica es deia?) entrar per la porta gran a l'elenc de les 36.000 divinitats hindús.

    Guillem

    ResponElimina
  2. Ho sento però aquestes coses que expliques avui no impressionen gaire, comparat als cotxes amb cadenes per la Diagonal i la pitjor notícia de totes: DEMÀ NO HI HA COLES !!!

    Per no dir de la suspensió del servei d'autobusos públics de Barcelona a la tarda, la suspensió de totes les línies de trens de rodalies (menys la de l'aeroport, no cal ser catastrofistes) els prop de 200 mil afectats sense llum a Girona (excusa per clavar-los la MAT), les més de 100 carreteres tallades, el tall dels FGC a la línia del Vallés que s'ha de restablir encara a la mitja nit.

    I com que la previsió és de molt fred, la neu es tornarà gel i ... uff

    ResponElimina
  3. En Jordi s'ha oblidat de parlar de Renfe. Començo a pensar que els caps de Renfe són hinduistes. Potser no els rellisca tot, però sí que els rellisca que els seus usuaris estiguin ben informats. En fi que haurem de començar a pregar a la tal Parvati i com a mínim no ens emprenyarem si no ens respon.
    Em sap greu que les teves immersions no hagin estat profitoses, però com que no hi has anat de vacances, suposo que no passa res, oi? :-)

    ResponElimina
  4. Acerca del video, yo de vosotros intentaría navegar un poco por Internet a ver si hay algún blog de algun video artista que está ahora en la India. Es que hoy en día cada Dios va a la India para hacer documentales...

    ResponElimina
  5. Guillem, estic totlment d'acord, amb la facilitat que tenen per crear deus i deesses, jo començaria ja una campaña per deificar a la tal Latika. Pel carrer no n'he vist cap d'igual però a la secció de "societat" del diari sí. Hi ha indies molt guapes.

    Jordi i David, us podeu queixar tot el que volgueu però em feu bastanta enveja! Tenir barcelona nevada és molt xulo!!!

    My dear Irina, sí, hemos empezado a buscar y de hecho me han pasado ya un contacto de una persona que está por aquí y que podría estar interesada en hacer la peli. Efectivamente, parece que a la gente le da bastate por venir a pasearse por aquí... :)

    ResponElimina